Crystal Park verdwijnt uit de portefeuille van AG Real Estate 

In januari 2017 was AG Real Estate een partnership aangegaan met verzekeringsmaatschappij SOGECAP van de Franse groep Société Générale. Beide ondernemingen werden voor 50% aandeelhouder van de vennootschap B.G.1. die eigenaar is van het Crystal Park-gebouw in het Groothertogdom Luxemburg, meer bepaald in de Cloche d’Or-wijk.  Eind 2020 heeft AG Real Estate haar participatie van 50% in B.G.1. verkocht aan SOGECAP. Voor de overname van het gebouw kreeg Treex van SOGECAP de opdracht om een technische audit uit te voeren van het gebouw.

Crystal Park is een kantoorgebouw van 30.000 m² dat in 2014 op maat werd gebouwd voor audit- en adviesbureau PwC als enige gebruiker van het gebouw. Het telt zes verdiepingen met op het gelijkvloers een atrium, onthaalruimten voor externe bezoekers, de PwC Academy en verschillende bedrijfsrestaurants. Op de verdiepingen bevinden zich de kantoren. Het gebouw heeft ook een auditorium, een sport- en fitnessruimte en parkeergelegenheid op twee niveaus. 

In het kader van de transactie kreeg AG Real Estate advies van Dentons Luxembourg en SOGECAP van Treex voor het technische aspect, Linklaters als juridisch en fiscaal adviseur, en Mazars voor het financiële gedeelte.

© foto - © PwC Luxembourg / Park Architects – JM-Schlorke