Belangrijke ‘sale & leaseback’-transactie in Brussel voor Savills IM

Begin 2021 heeft Savills Investment Management een ‘sale & leaseback’-transactie afgesloten voor een emblematisch kantoorgebouw in de Brusselse Noordwijk. In opdracht van een buitenlandse investeerder nam Savills IM het gebouw voor zo’n 173 miljoen euro over van AXA en de huidige huurder Euroclear. Savills IM schakelde Treex in als technisch adviseur om een technische due diligence uit te voeren voor de aankoop.

Het kantoorgebouw van 36.000 m² dateert van de jaren 1990 en werd ongeveer drie jaar geleden gerenoveerd. Momenteel wordt het op basis van een huurcontract van twaalf jaar volledig verhuurd aan de leverancier van financiële diensten Euroclear. Het gebouw is goed zichtbaar vanaf de kleine Brusselse ring bij het oprijden van de invalsweg naar de Brusselse Noordwijk. 

Savills IM is van mening dat België, en vooral Brussel, centraal stond in zijn strategie voor 2021. Volgens de investeerder is de Brusselse kantoormarkt aantrekkelijk voor Europese instellingen en overheidsorganisaties die een langetermijnhuurcontract willen aangaan.

Voor deze transactie hebben PwC en Treex samengewerkt met de koper, terwijl JLL en Loyens & Loeff de verkoper hebben bijgestaan met advies.